ΣΥΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ANOIXTH ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

prosklisi

Το “OUTREACH Project” αποτελεί μια πρόταση/πρόσκληση σε νέους ανερχόμενους συγγραφείς να δημιουργήσουν σύγχρονα θεατρικά έργα, τα οποία θα προβληθούν στο κοινό με τη μορφή θεατροποιημένων αναλογίων και εκδόσεων. Οι συμμετέχοντες καλούνται, μέσω της γραφής τους, να προάγουν την ετερότητα και την ποικιλομορφία ως θετική εμπειρία πολιτισμού και να επαναπροσδιορίσουν την αποδοχή της διαφορετικότητας ως κοινωνική αξία και διαχρονική πρόκληση.

Απώτερος στόχος του “OUTREACH Project” είναι να αναδείξει τις διαφορετικές, συχνά υποεκπροσωπούμενες, φωνές νέων συγγραφέων που προτάσσουν με τη γραφή τους ζητήματα αυτοπροσδιορισμού που σχετίζονται με την έμφυλη ταυτότητα, τις σωματικές και ψυχολογικές προκλήσεις, την εθνοπολιτισμική προέλευση, τις θρησκευτικές ή άλλες πεποιθήσεις και την ισότητα των ευκαιριών. Παράλληλα, η όλη διαδικασία θα δώσει την ευκαιρία σε νέους συγγραφείς να βιώσουν τη μοναδική εμπειρία της συγγραφικής εξέλιξης των κειμένων τους σε δυναμικά έργα, με το κοινό να συμμετέχει ενεργά στη θεατρική πράξη, με βαθύτερες συναισθηματικές και νοητικές διεργασίες.

Το “OUTREACH Project” τελεί υπό την αιγίδα και την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και υλοποιείται από μια ομάδα διακεκριμένων θεατρικών συγγραφέων και δραματολόγων, σκηνοθετών, ηθοποιών και παραγωγών, μεταφραστών και εκδοτικών οίκων, για την περαιτέρω προβολή των νέων θεατρικών έργων που θα παραχθούν. Ειδικότερα, η επιτροπή αξιολόγησης και καθοδήγησης των νέων συγγραφέων αποτελείται από καταξιωμένους θεατρικούς συγγραφείς και μεταφραστές με αξιοσημείωτο συγγραφικό έργο στην Ελλάδα και το εξωτερικό και με πολυετή εμπειρία στον χώρο της διδασκαλίας της δημιουργικής γραφής, όπως τον Ανδρέα Φλουράκη, τη Νίνα Ράπη και τη Σοφία Καψούρου.

Ταυτότητα Εκδήλωσης